Vision: Hälsa – Ny på Skolbacken 9!

Sandra Nilsson, kostvetare & PT, erbjuder bland annat föreläsningar, workshops och coachande samtal med fokus på kost/träning/hälsa.

Som Kontorsmedlem har Sandra en egen nyckel och fri tillgång till Skolbackens co-working space med kaffe och internet. Och som Konferensmedlem har hon också tillgång till kök och konferens för upp till 50 personer, här hoppas vi att mycket spännande ska ske framöver!

Vi säger varmt välkommen och lycka till Sandra!

Vill du veta mer om våra lediga lokaler eller hur det fungerar med att bli medlem i vårt co-working space, hör av dig! info@skolbacken9.se

Läs mer & kommentera »

Vi kör en minirepris av den otroligt populära Design & Inredningsloppisen på Skolbacken 9 i Ovanåker! Det blir handplockade säljare med massor av fina inredningsprylar, fika i källarköket och KNAADA Konceptbutik har öppet med 25% rabatt på ALLA posters och ramar. Välkommen! (Handlar och fikar gör man med Swish)

Dag: 28 oktober
Tid:10-16
Plats: Skolbacken 9 (Gamla skolan i Ovanåker)

Läs mer & kommentera »

I den gamla gymnastiksalen på Skolbacken 9 har Sofia Leanders designat och skapat många av sina posters som säljer Sverige över i nätbutiker och hos ett 20-tal återfösäljare.

Nu har KNAADA öppnat en egen konceptbutik i våra fina lokaler också!  Här kan du handla första- och andrasortering av KNAADAs design tillsammans med mycket annan svensk och dansk inredning.


Se KNAADAs webbsida för mer info >

Läs mer & kommentera »

Skolbacken 9 får en fotograf i huset. Inte bara är vi glada över ännu en ny hyresgäst, men också väldigt spända på vilka roliga samarbeten som kommer att födas mellan KNAADA som stylist och Maria som fotograf! 

Just nu flyttar Maria in i samma korridor som Knaada Konceptbutik och planer om en ny kundentré smids. Precis som sig bör är allt en sagolik röra med flytt och renoveringskaos. Det är sånt kaos som vi gillar och vi tänker att det under hösten ska ordna till sig i sakta mak. Hoppas vi ses här snart & välkommen Maria!

Knaada Konceptbutik håller öppet tors 15-18 & lör 12-15 i Juli.

Kom och spana in oredan vettja!

Läs mer & kommentera »

I vår kommer vi äntligen att kunna erbjuda en efterlängtad fotokurs i Skolbackens härliga lokaler, och det med en av dom bästa fotograferna Johanna Syrén.

Vi vet att det är många med oss där ute som har en bra kamera och en önskan om att ta bra bilder men alldeles för dålig koll på knappar och inställningar. Hur funkar det egentligen!?

Och vi vet hur enkelt det är att ha en fantasi om att ta en enda bra bild till julkortet på ungarna, hemsidan på personalen eller sig själv för den delen. Men hur gör man?

Och vi vet hur många av oss företagare som kämpar på med att marknadsföra våra företag  i sociala medier med skapliga bilder. Men hur blir dom så där proffsiga som vi önskar?

Så här tänker vi:
BLI EN BÄTTRE FOTOGRAF I TRE STEG

Tre friståande kurskvällar. Anmäl dig till en, två eller tre kurstillfällen. Pris: 600 kr per kväll eller 1500 kr för hela kursen. Avgiften betalas per faktura och fungerar perfekt för både privatperson eller som utbildning i ditt företag.

Kvällarna leds av fotografen Johanna Syrén som har stor erfarenhet av att leda fotokurser på Fotografiska akademin i Stockholm och via Studiefrämjandet och Lokomotiv i Hälsingland.

Välkommen till tre trevliga kvällar med utbildning och fika på Skolbacken 9 i Ovanåker!

21 MARS
Utveckla ditt bildspråk Lär dig att tänka rätt med kameran i handen. Vi tittar på inspirerande bilder och pratar bland annat om vikten av rätt ljus och bildkomposition. Ett kurstillfälle som vänder sig till alla med bildintresse, oavsett förkunskaper. Praktiska övningar på plats, medtag kamera eller mobiltelefon.

4 APRIL
Lär dig din kamera
För dig som som vill överge autoinställningarna och lära dig fotografins tekniska grunder. Tillsammans lär vi oss den grundläggande kameratekniken och reder ut begreppen slutartid, bländare och ISO. Nybörjarnivå. Praktiska övningar på plats, medtag digital systemkamera.

2 MAJ
Värdefulla porträtt Du behöver ingen studio eller dyr kamerautrustning för att lära dig att porträttera familjen, vännerna eller kollegorna. Vi lär dig knepen du behöver! En kväll som främst handlar om bild, vi grottar inte ner oss i tekniska detaljer. Praktiska övningar på plats, medtag kamera eller mobiltelefon.

Det är ett begränsat  antal platser och anmäla dig kan du göra redan nu!


Läs mer & kommentera »

Äntligen blir det lite ordning på torpet!

Vi på Skolbacken 9 hälsar Mattias Hedberg, Marknadsassistent på NCC varmt välkommen till våra lokaler! Mattias är den första av våra hyresgäster som inte driver eget och vi förväntar oss att han har koll på både klocka och veckodagar :)

Det är den tredje och sista delen av skolans gamla slöjdsal som Mattias just nu gör sig hemmastadd i, och vi hoppas att han ska trivas bra. Med detta kan vi också meddela att i dagsläget finns endast ett av våra sju kontor kvar att hyra. Det är vi både glada och stolta för, tänk att det finns så mycket vilja och driftigt folk i våran fina kommun.

Läs mer & kommentera »

Känslan att på kvällstid bara passera, sovande barn i bilen, ledig och det lyser i det runda lilla fönstret på Skolbacken 9 - fantastisk!

Tänk att den gamla skolan i Ovanåker myllrar av liv igen, och att här sitter en av kommunens nyaste företagare och knapprar ihop fakturor för veckans slit. Det gör mig varm i hjärteroten.

Välkommen till Skolabacken 9 Fixarmartin!

Vi hoppas att du ska trivas här hos oss. Och du...

Någon dag när du ändå är här, kan du kanske ta å skruva upp fyra lamellgardiner åt vår nästa hyresgäst också? :)

Läs mer om Fixarmartin och hans tjänster på fixarmartin.se >

Läs mer & kommentera »

Vi hade anat att mycket folk skulle komma, men detta kunde ingen förutse!

En sådan fantastisk dag, med så ofattbart mycket folk i lilla Ovanåker. Nära till trafikkaos i alla riktingar flera 100 meter från skolan och en slingrande kö med glada besökare långt innnan öppning - underbart!

13 säljare plus ett café blir enligt mig 14 öppna kassor och jag skulle nästan vilja påstå att vi alla var upptagna hela dagen.

Utan tvekan blev det en dundersuccé och vi på Skolbacken har redan börjat att fundera på hur vi kan göra detta ännu bättre nästa år!

Givetvis också då med Inrednings- och designtema. Dessutom har jag (Knaada) redan börjat att lägga undan till en ännu större Outlet med posters.

Och för dig som blev trött på all kö och väntan, tack för att du orkade!  Nästa år ska vi vara bättre förberedda på folkstorm.

Svårt att veta vilka som kom för att fynda, vilka som kom för att se lokalerna och vilka som bara tittade in på en fika. Men vi är glada för varendaste en och nästa år när vi slår upp dörrarna hoppas vi på en ännu längre kö.

Läs mer & kommentera »